Ähtävän seurakuntakoti

Achreniussali

Ähtävän seurakuntakoti

Ähtäväntie 254, 68820 Ähtävä

040 310 0458 emäntä

0403100440 Pedersören seurakuntakanslia

150

Seurakuntakodista löytyy suuri sali ”Achreniussali”, lapsitila ”Arken”, ryhmähuone ”Aina” ja nuorten tila ”Fyren”. Ulkopuolelta löytyy kaunis ulkotila joelle päin ja grillipaikka ulkoschakkiruudulla. Toisesta kerroksesta löytyy seurakunnan kanslia ja kokoustila ”Matts”. Pihalta löytyy myös suuri leikkipuisto lapsille.

Lastenhoitohuone
Hoitopöytiä löytyy sekä miesten että naisten vessoista pääsisäänkäynnin vieressä. Lapsi- ja nuorisotilojen yhteydessä olevasta invavessasta löytyy hoitopöytä.  

Inva
Pääsisäänkäynnillä on invaramppi. Pääovella toimii automaattinen avaaja nappia painamalla. Porrashuoneesta pääsee hissillä yläkertaan. Porrashuoneen ja aulan väliseltä ovelta puuttuu automaattinen avaaja ja ovi voi tuntua raskaalta. Invavessoja löytyy pääsisäänkäynniltä, lapsi- ja nuorisotiloista sekä toisen kerroksen kansliaosasta.

Induktiosilmukka
Achreniussalissa on induktiosilmukka.

Paikoitus
Paikoitus merkityille parkkipaikoille. Kolme invapaikkaa lähinnä sisäänkäyntiä.

Tilojen vuokraaminen
Seurakuntakodin tiloja voidaan vuokrata tilaisuuksiin jotka eivät ole ristiriidassa kristillisen uskon kanssa. Tilat ovat alkoholittomia ja päihteettömiä. Tiedusteluja voi tehdä seurakunnan kansliaan tai kirkkoherralle. Hinnasto on yhteinen Pietarsaaren, Pedersören, Ähtävän ja Purmon seurakuntien kanssa.

  • Achreniussali – tilaa n. 150-170 henkilölle pöytien sijoittelusta riippuen. Tarjoilu edellyttää emännän osallistumista.
  • Fyren (nuorisotilat) + pentrykeittiö – tilaa kork. 45 henkilölle. Sopii esim. kastekahvien tai pienempien syntymäpäiväjuhlien järjestämiseen. Tarjoilu on mahdollista järjestää omatoimisesti tai emännän avulla. Omatoimisesta kastekahvitilaisuudesta veloitetaan pieni pentrymaksu.  
  • Aina – pieni ryhmähuone n. 10 henkilölle. Itsepalvelu pentrykeittiöstä tai ostettu palvelu emännältä. 

Talo
Seurakuntakodin on suunnitellut arkkitehtitoimisto Ardok&Holm Vaasasta. Pääarkkitehtina on ollut Christer Holm. Se otettiin käyttöön syksyllä 2014. Suurilla lasipinnoilla arkkitehti on halunnut tuoda esiin avoimuutta. Itä-länsi suuntainen avoimuus on tuotu esille jokinäkymällä kirkolle ja kirkonkylälle päin, salissa torni-ikkuna ja taivasnäkymä luo avoimuutta. Rakennuksessa on myös etelä-pohjoissuuntaista avoimuutta, yläkerran kansliatiloista ja käytävältä on suuren ikkunan kautta näkymät alakerran aulaan. Aula päättyy etelään päin korkeaan ikkunaan.  Läpi talon kulkeva ”avoimuus” muodostaa ristin. 

Esteetön kulku Esteetön kulku
Hissi Hissi
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Kahvila Kahvila
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
Leikkinurkkaus Leikkinurkkaus
Pysäköinti Pysäköinti
Pysäköintipaikka liikuntaesteisille Pysäköintipaikka liikuntaesteisille
wc wc
Keittiö
Pöytiä ja tuoleja
Tuoleja riveissä
Videotykki
Piano/flyygeli
Äänentoistolaite
Kastemalja
Catering/ostopalvelu
Omatoiminen tilaisuus