Sukututkimus

Sukututkijoita palvelee keskusrekisteri, joka tekee sukututkimusta varten maksullisia todistuksia. Näitä tehdään henkilöresurssien sallimissa rajoissa ja sen takia toimitusajoissa saattaa toisinaan olla pidempikin viive. Voit kysyä arvoitua toimitusaikaa soittamalla keskusrekisteriin.

Tärkeää huomioida sukututkimuspyyntöä tehdessä

Lähtöhenkilöstä tarvitaan riittävät tunnistetiedot eli nimi (myös entiset nimet, mikäli ovat tiedossa) ja syntymäaika, mielellään myös syntymäpaikka.

Tieto siitä, että milloin tutkittava henkilö on muuttanut johonkin seurakuntaan joka kuuluu Rannikon ja Ahvenanmaan keskusrekisteriin. Pyyntöä tehdessä on hyvä mainita myös sen seurakunnan nimi, johon hän on muuttanut.

Jos muuttoa ei ole tai se ei ole tiedossa, etsimistä auttaa myös maininta seurakunnasta, kylästä tai kaupunginosasta, jonka alueella henkilö on asunut. Pelkkä syntymäpaikka ei aina ole paras mahdollinen lähtökohta, sillä esimerkiksi 1900-luvulla syntymäpaikaksi on usein merkitty ns. todellinen syntymäpaikka, jossa lapsi vanhempineen ei välttämättä kuitenkaan ole ollut kirjoilla.

Maininta siitä, missä laajuudessa tietoja haluaa eli montako sukupolvea eteen- tai taaksepäin selvitetään.

Sukututkimusten hinnat

Sukututkimusta tai tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 45 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 20 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta.

Todistuksesta peritään toimitustavasta riippumatta toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää myös laskutuksen.