Tietoa seurakuntien toimminnasta koronaviruksen aikana

(päivitetty 26.11.2021)

Aluehallintovirasto on asettanut kokoontumisrajoituksia julkisissa kokoontumisissa ja tilaisuuksissa. Myös Pietarsaarenseudun seurakuntayhtymä noudattaa näitä rajoituksia omassa toiminnassaan.

Tietoa seurakunnan toiminnasta löydät seurakuntien kotisivuilta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Suojellaksemme toisia

• pidämme etäisyyttä
  • jäämme tilaisuuksista pois, jos on oireita
  • noudatamme päätöstä kokoontumisrajoituksista
  • yskimme kainaloon tai nenäliinaan, ja käytämme kasvosuojaa viranomaisten suositusten mukaisesti
  • noudatamme hyvää käsihygieniaa

Seurakunnassamme haluamme suojata niitä kanssaihmisiä, jotka ovat erityisen alttiita koronaviruksen riskeille. Siksi noudatamme viranomaisten päätöksiä ja suosituksia. Muutoksia tehdään tarvittaessa jatkossakin seurakunnan toimintaan.

Ottakaa mielellänne yhteyttä seurakunnan työntekijöihin, jotka ovat teitä varten. Ottakaa ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.

*************

Ohjeita seurakunnan toimintaan osallistuvalle
Jokainen voi vaikuttaa koronavirusepidemian torjuntaan. Sen vuoksi:

Soitathan ennen kuin tulet käymään

***************

Kuulutus vanhoista haudoista Ähtävän vanhalla  hautausmaalla osasto 3

Käynti toimipisteellä tapahtuu ajanvarauksella ja kasvomaskia käyttäen.

Palvelupisteet ovat avoinna ma-ti, to-pe 9-15 ja ke 10-15. Puhelintilauksia otetaan vastaan ma-ke 9-11.30 ja 12-15.

Rannikon ja Ahvenmaan keskurekisteri siirtyy kirjoittamaan valtakunnallisia virkatodistuksia 15.12.2021 lähtien. Tilaaja tekee vain yhden tilauksen ja sen toimittaa henkilön viimeisen seurakunnan keskusrekisteri.

Virkatodistustilaukset puhelimitse 040 759 1204. Sähköiset tilauskanavat löytyvät alhaalta.

Todistukset lähetetään postissa tai turvapostissa(sähköposti). Mahdollinen käynti tapahtuu ajanvarauksella soittamalla yllä olevaan puheliinnumeroon ja sovitaan käynnistä etukäteen.

Käytämme palvelupisteessä kasvomaskeja.

Keskusrekisterin tehtävänä on ylläpitää seurakuntien kirkonkirjoja ja laatia virkatodistuksia.

Keskusrekisterin Pietarsaaren aluetoimisto löytyy Pietarsaaren ydinkeskustan lähellä, Ebba Brahen Puistikko 2. Henkilökunta palvelee arkisin klo. 9-15.

Keskusrekisterin Vaasan aluetoimiston osoite on 1.1.2022 lähtien Olympiakatu 16A34. Henkilökunta palvelee arkisin klo. 9-15.

Keskusrekisterin Porvoon palvelupiste löytyy Porvoon seurakuntayhtymän tiloista, Lundinkatu 5 II krs. Henkilökunta palvelee arkisin klo 9-13.

Rannikon ja Ahvenanmaan keskusrekisteriin kuuluvat seurakunnat ovat(suluissa entiset seurakunnat): Agricola svenska(Lappträsk, Liljendal, Lovisa, Pernå, Strömfors), Bergö, Borgå svenska domkyrko-, Brändö-Kumlinge, Eckerö-Hammarland(Eckerö, Hammarland), Ekenäsnejdens svenska(Ekenäs, Snappertuna, Tenala, Bromarv), Hangon suomalainen, Hangö svenska, Jakobstads svenska, Jomala, Kimitoöns (Kimito, Dragsfjärd, Hitis, Västanfjärd) , Korsholms svenska, Korsnäs, Kristinestads svenska (Kristinestad, Lappfjärd, Sideby, Tjöck), Kristiinankaupungin suomalainen, Kronoby(Nedervetil, Terjärv), Kvevlax, Larsmo, Lemland-Lumparland, Malax, Mariehamn, Nykarleby(Jeppo, Munsala), Norra Ålands(Finström-Geta, Sund-Vårdö) Närpes(Pörtom, Övermark), Olaus Petri, Pedersöre(Esse, Purmo), Petalax, Pietarsaaren suomalainen, Replot, Saltvik, Sibbo svenska, Solf, Vasa svenska(Wasa), Vörå(Maxmo, Oravais) ja Ålands södra seurakunnat.

Voit kääntyä keskusrekisteriin seuraavissa tapauksissa

Asioi keskusrekisterissä Pietarsaaressa puh. 0403 100 490 tai crkr@evl.fi

Vierailuosoite: Seurakuntakeskus, Ebba Brahenpuistikko 2, Pietarsaari

Postiosoite: Rannikon ja Ahvenanmaan keskusrekisteri, PL 34, 68601 PIETARSAARI