Aluehallintovirasto on asettanut kokoontumisrajoituksia julkisissa kokoontumisissa ja tilaisuuksissa. Tilaisuuksia voidaan järjestää, mikäli turvaväleja voidaan noudattaa. Myös Pietarsaarenseudun seurakuntayhtymä noudattaa näitä rajoituksia omassa toiminnassaan. Samoin noudatamme Vaasan sairaanhoitopiirin vahvaa suositusta kasvomaskien käytöstä julkisissa tilaisuuksissa. Tilojemme maksimihenkilömäärä löydät täältä.

Tietoa seurakunnan toiminnasta

Suojellaksemme toisia

• pidämme etäisyyttä
  • jäämme tilaisuuksista pois, jos on oireita
  • noudatamme päätöstä kokoontumisrajoituksista
  • yskimme kainaloon tai nenäliinaan, ja käytämme kasvosuojaa viranomaisten suositusten mukaisesti
  • noudatamme hyvää käsihygieniaa

Seurakunnassamme haluamme suojata niitä kanssaihmisiä, jotka ovat erityisen alttiita koronaviruksen riskeille. Siksi noudatamme viranomaisten päätöksiä ja suosituksia. Muutoksia tehdään tarvittaessa jatkossakin seurakunnan toimintaan.

Ottakaa mielellänne yhteyttä seurakunnan työntekijöihin, jotka ovat teitä varten. Ottakaa ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.

Jos asioit seurakuntakeskuksessa, huomio, että toimistoihin ja kanslioihin voi tulla korkeintaan kaksi henkilöä kerralla.

Alta löytyvät eri toimintamuotojen järjestelyt:

Jumalanpalveluselämä

• Jumalanpalvelukset jatkuvat, noudatetaan kirkon maksimihenkilömäärä. Lukuun lasketaan mukaan pappi, kanttori ja vahtimestari. Suosittelemme tämän takia, että jumalanpalveluksiin osallistutaan etänä suoratoiston kautta

Hautaukset ja muistotilaisuudet

• Hautaus voidaan järjestää. Noudatamme voimassa olevia rajoituksia.
  • Muistotilaisuuksia voidaan järjestää seurakuntayhtymän isoissa tiloissa,  kokoontumisrajana 10-50 henkilöä.
  • Muisto-osuus on mahdollista järjestää heti siunaustilaisuuden jälkeen kirkossa tai kappelissa.

Kasteet

• Kasteet toimitetaan seurakunnan tiloissa. Noudatamme voimassa olevia rajoituksia. Lukuun lasketaan mukaan pappi ja muut mahdolliset työntekijät. Kastetoimitukseen voi siis osallistua lähinnä lapsen vanhemmat, sisarukset ja kummit.
  • Kotikasteita ei vielä toimiteta.
  • Kastekahvit ovat yksityistilaisuuksia. Pappi ei osallistu toistaiseksi kastekahveihin. Kastekahvituksen voi järjestää seurakuntayhtymän tiloissa. Myös kastekahveihin voi osallistua max. 10-50 henkilöä.

Vihkimiset

• Vihkimiset toimitetaan seurakunnan tiloissa. Noudatamme voimassa olevia rajoituksia.
  • Hääjuhla on mahdollista järjestää seurakuntayhtymän tiloissa. Hääjuhla on yksityistilaisuus.

Ryhmät, rippikoulut, musiikkitoiminta, leirit

• Rajoitukset vaikuttavat seurakunnan järjestetämään ryhmätoimintaan. Seuraa seurakuntailmoituksia.
  • Musiikkitoiminta on toistaiseksi tauolla.
  • Päiväkerhotoiminta noudattaa kaupungin varhaiskasvatuksen toimintalinjoja. Niin kauan kun se jatkuu, jatkuu myös seurakunnan päiväkerhotoiminta.
  • Muu ryhmätoiminta jää pääsääntöisesti tauolle.

Muut kokoontumiset

• Seuraa seurakunnan nettisivuja ja lehti-ilmoituksia.

Diakonia

• Diakonian vastaanotto tapahtuu pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostitse.

Kansliat

• Ottakaa ensisijaisesti yhteyttä hautatoimistoon, keskusrekisteriin ja seurakuntakansliaan puhelimitse tai sähköpostitse.

Diana Söderbacka

Hallintojohtaja

Kirkkoherrat

*************

Ohjeita seurakunnan toimintaan osallistuvalle
Jokainen voi vaikuttaa koronavirusepidemian torjuntaan. Sen vuoksi:

• Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos sinulla on lieviäkään flunssanoireita.
  • Älä osallistu jumalanpalvelukseen ja muihin seurakunnan kokoontumisiin, jos olet palannut ulkomaanmatkalta alle kaksi viikkoa sitten.
  • Suosi jumalanpalvelusten ja hartauksien seuraamista televisiosta, radiosta tai verkossa. https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/koronavirus/hartauksia-verkossa
  • Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan tai Kirkon keskusteluapuun. https://kirkonkeskusteluapua.fi/
  • Pidä yhteyttä ystäviisi.

Soitathan ennen kuin tulet käymään

***************

Rannikon ja Ahvenanmaan keskusrekisteri (6.11.2020 alkaen). Ulkoovet ovat kiinni Vaasassa marraskuussa.

Palvelupisteet ovat avoinna 6.11.2020 lähtien arkisin klo 9.00-15.00. Meillä on henkilöstökokous torstaisin klo 9-10.15. Torstaina 3.12 klo 12-14 on palvelupiste koulutuksen takia suljettu.

Käynti tapahtuu ajanvarauksella soittamalla 0403100490(Pietarsaari) ja 0408687189(Vaasa) ja sovitaan käynnistä etukäteen.

Käytämme palvelupisteessä kasvomaskeja.

Keskusrekisterin tehtävänä on ylläpitää seurakuntien kirkonkirjoja ja laatia virkatodistuksia.

Keskusrekisterin Pietarsaaren aluetoimisto löytyy Pietarsaaren ydinkeskustan lähellä, Ebba Brahen Puistikko 2. Henkilökunta palvelee arkisin klo. 9-15.

Keskusrekisterin Vaasan aluetoimisto löytyy Vaasan seurakuntayhtymän tiloista, Koulukatu 26-28. Henkilökunta palvelee arkisin klo. 9-15.

Rannikon ja Ahvenanmaan keskusrekisteriin kuuluvat seurakunnat ovat: Bergö, Jakobstads svenska, Korsholms svenska, Korsnäs, Kristinestads svenska, Kristiinankauppungin suomalainen, Kronoby, Kvevlax, Larsmo, Malax, Nykarleby, Pedersöre, Petalax, Pietarsaaren suomalainen, Replot, Solf, Vasa svenska ja Vörå seurakunnat.

Huom! Virkatodistus ja sukuselvitystilaukset Korsholms svenska, Kristiinankaupungin suomalainen, Kvevlax ja Replot seurakuntien osalta tilataan vielä kyseisen seurakunnan kautta.

Voit kääntyä keskusrekisteriin seuraavissa tapauksissa

Asioi keskusrekisterissä Pietarsaaresa puh. 0403 100 490 tai crkr@evl.fi

Vierailuosoite: Seurakuntakeskus, Ebba Brahenpuistikko 2, Pietarsaari

Postiosoite: Rannikon ja Ahvenanmaan keskusrekisteri, PL 34, 68601 PIETARSAARI